Погляд на ділянку мусульман на комуністичній Кубі

Коли сальса пульсує вздовж вулиці Обіспо в найстарішій частині столиці Карибського басейну, бородатий чоловік піднімає руку до вуха і звертається обличчям на схід до Мекки, проводячи молитви у зборах.

Вони шепчуть в єдності "Аллаху акбар" ("Алах великий" арабською). Вони читають вірші Корану. Вони нахиляються і кладуть голови, коліна і руки на східний килим.

Разом вони представляють зростаючу групу послідовників ісламу в найбільш малоймовірних місцях: комуністичній країні Куба.

Поки мусульмани у всьому світі святкують священний місяць Рамадан, який розпочинається на початку червня, вони приєднуються до невеликих громад як мусульмани; близько 10 тис., виходячи з їх власних підрахунків. Вони поєднують ісламські цінності та латиноамериканські звичаї на Кубі. Зараз вони проводять свої щоденні молитви в першій мечеті Куби на острові, більше пов'язаному з католицизмом та Сантерією.

"Іслам набув важливого значення в кубинській культурі з часу прибуття Христофора Колумба на острів", - сказала Марта Лінарес Гонсалес, 60 років, яка прийняла іслам і прийняла ісламське ім'я Фатіма. "Він прийшов з мавританськими рабами, які є частиною іспанської культури".

Незабаром після того, як Фідель Кастро захопив Кубу в 1959 році, він запровадив комуністичний уряд, укомплектований релігійною забороною. Католицька церква була закрита, релігійні школи всіх видів змушені були збирати речі та залишати острів. Кубинці щодня моляться особисто Богу.

З плином років уряд Куби почав зменшувати ці обмеження. Режим дозволяв вільне вираження поглядів на католицизм, домінуючу релігію на острові, та Сантерію, суміш карибських африканських та католицьких вірувань, які стали популярними на Кубі. В останні роки релігія Іслам також прижилася.

Педро Лазо Торрес, відомий як Імам Яхья, сказав, що раніше на Кубі було так мало мусульман, що вони могли молитися всередині чийогось будинку. По мірі зростання їх молитви виливались на вулицю. Зараз Торрес є президентом Кубинської ісламської ліги і каже, що кількість кубинських мусульман зростає.

Зараз він працює від мечеті, яка була відкрита в червні 2015 року завдяки фінансуванню президента Туреччини Реджепа Ердогана. Розташована в Старій Гавані, мечеть розташована поруч з ісламським музеєм, відомим як Арабський дім, і має нову іспано-арабську копію Корану.

Торрес зазначив, що кількість мусульман зросла частково завдяки студентам, які їхали на Кубу з Чаду, Нігеру, Нігерії та Руанди. Після землетрусу в Пакистані в 2005 році сотні пакистанців були переселені на Кубу та отримали гранти від уряду.

Але для острова з невеликою міграцією більшість мусульман на Кубі є новонаверненими.

"90% кубинських мусульман, які прийняли іслам і не походили з Аравії", - сказав Ахмед Абуеро, релігійний лідер мечеті.

Естела Баррієнтос - одна з тисяч кубинців, які прийняли іслам. Він обрав ісламське ім'я Сельма Сауд і зараз святкує Рамадан. "Ми разом з нашими братами і сестрами, спілкуємося в чатах і дізнаємося про Аллаха", - сказав він.

Ще одна цікава історія виходить від Абуеро (48). Він пережив важкий перехід у процесі прийняття ісламу, прочитавши біографію Малкольма X 17 років тому.

“Спочатку було важко, тому що мені довелося перестати вживати алкоголь, бачити жінок, грати в ігри, їсти свинину та пити ром. На Кубі все заборонено ", - сказав він. "В ту ніч, коли я прийняв іслам, я не міг заснути. Я знаю, що наступного дня моє життя назавжди зміниться ".

Вчителі спорту кажуть, що експансія ісламу є серйозною проблемою на Кубі та в усій Латинській Америці, регіоні, де мало розуміння та впливу ісламської релігії.

"У нас немає телевізійних шоу про мусульман чи хороших новин про іслам, тому ми спілкуємось з людьми, щоб навчити їх цій релігії", - сказав Абуеро.

Деякі, хто мешкає біля мечеті, вже прийняли своїх нових сусідів.

"Це правда, що багато негативного було сказано про мусульман у світі, особливо на Близькому Сході", - сказала 67-річна Марліна Барбоза, яка здає для іноземців кімнати у своєму старому Гавані. “Але мені не заважає бачити мусульман на Кубі. Кожен повинен мати можливість сповідувати свою релігію спокійно. Ми на Кубі дуже відкриті ".

буеро вважав частиною свого обов'язку навчати таких людей, як Барбоза, релігії. Щосереди та четвер він гуляє по іншому району Гавани з групою кубинських мусульман, одягнених у свої традиційні білі сукні, щоб навчити цікавих душ про свою релігію.

"Це обов'язок кожного мусульманина", - сказав він.

Стоячи біля дверей мечеті, 17-річний Карлос Мануель, студент-медсестра, який прийняв ісламське ім'я Ахмад Абдуссалам, заявив, що прийняв іслам більше року тому.

"Я троє братів і сестервсі християни, - сказав він, - поки що ». Агуеро почув це і прошепотів: "Інся Аллах (увесь іслам буде перетворений)".


Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Погляд на ділянку мусульман на комуністичній Кубі"

Posting Komentar