Закон п’ятничних молитов для жінок


Ісламські новини, Танджунг Енім
Альхамдулілла. Сподіваємось, молитви та привітання надходять до Пророка, його сім’ї, друзів та всіх його послідовників до Дня Воскресіння.

Фахівці Fiqh сходяться на думці, що п’ятничні молитви для жінок не є обов’язковими. Їхній обов'язок - виконувати чотири щоденні молитви "Жухур" у своїх будинках. Тільки, якщо вони йдуть до мечеті молитися з імамом на п’ятничні молитви, п’ятничні молитви є дійсними, і їм не потрібно виконувати молитву жухур.
У книзі "Аль-Іджма" Ібн Мундзір писав: "Вони вважають," що не обов'язково молитися п'ятничними молитвами для жінок ".

Доказом є хадис Таріка бін Сайхаба, що Пророк Сау сказав: «П’ятнична молитва є обов’язковим правом для кожного мусульманина (який повинен бути зроблений) у громаді, за винятком чотирьох людей: слуг рабів, жінок, дітей або хворих людей». (Розповідає Абу Давуд 1067; в аль-Маджму '4/483 ан-Нававі сказав:' Існад є автентичним відповідно до вимог аль-Бухарі та Мусліма. '' в "Ершадул Факіх 1/190" сказано: "Існад добрий", і цей хадіс був оголошений автентичним Аль-Альбані в "Сахіх аль-Джамі" 3111)

Мудрість не робити п’ятничну молитву обов’язковою для жінок полягає в тому, що іслам вимагає відсутності жінок у місцях збору чоловіків. Тому що це може мати погані наслідки в майбутньому. (Див. Badaʻi'ush Shanaʻi '1/258)
Якщо жінки йдуть до мечеті, відповідаючи критеріям шаріату; тобто вони не прикрашені і не використовують парфуми, їм нормально йти до мечеті.

Ібн Мундзір також писав: "Юристи також вважають," що якщо вони присутні на п'ятничній молитві і роблять це з імамом, їм цього достатньо ".

Якщо хтось виконує п’ятничні молитви самостійно або в зборі вдома, то хто б це не був, він зробив щось недобре. Це пов’язано з тим, що п’ятничні молитви потрібно робити в зборі в мечеті або в місці, погодженому усіма жителями. Тому спочатку не можна проводити більше однієї п’ятничної молитви в певній місцевості. За винятком випадків, коли мечеть або місце, яке зазвичай використовують, не підходить.

Тому, якщо людина не йде в мечеть, її обов'язок полягає в тому, щоб робити молитву Жухур вдома.

Для жінок важливіше робити молитву жухур вдома. Час саме під час Жухура, не чекаючи завершення п’ятничної молитви. Таким чином, він все ще отримує пріоритет молитися вчасно.

Аллах знає найкраще.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Закон п’ятничних молитов для жінок"

Posting Komentar