жінки харам голять брови для краси

Ісламські новини, Танджунг Енім
Аль-Хамдулілла, вся похвала належить Аллаху, Равву світів. Салават та привітання Расулуллі-Шаллаллаху 'Алайхі Васалламу-, його родині та друзям.

Аллах створив вії для брів з безліччю функцій та переваг. Серед них волосся на бровах захищають очі від бруду або поту, що падає з чола. Вміст солі в поті може змусити очі пекти. Звід волосків брів дозволяє воді або поту з чола потрапляти на боки обличчя і не перешкоджає зору. Нашу міміку також видно з руху брів. Наприклад, коли злий, сумний, здивований, здивований та інші. Звідси існування брів дуже важливо.

Але вимоги краси часто змушують сучасних жінок пожертвувати бровами. Гоління брів - до тих пір, поки вони не закінчаться або гоління його частини - стає пакетом косметичних процедур.
Навмисне видалення вій для краси - гоління, зішкріб або вищипування - це харам. Або голити її чоловікові, або щось інше; з дозволу чоловіка чи ні. Причина в тому, що ці дії включають зміну творіння Аллаха Субахаху уа Таала і пророка Салалааху Алаїхі Васаллама.
Расулулла Саллаллаху 'Алайхі Васалам сказав:

لَعَنَ اللَّهُ النَّا مِصَاتِ و الْمُتَنَمِّصَاتِ

"Аллах прокляв жінок, які поголили брови, і жінок, які просили поголити брови". (Переказано Аль-Бухарі та Муслімом від Абдулли бін Масуда Радхіаллаху Анху)
Аль-Намс - згідно з "Айша" - полягає у видаленні або спеціальному витонченні брів; не решта обличчя.

Акт гоління брів заборонений тому, хто це робить, і людина стає предметом.
Імам Аль-Табарі рахімахулла сказав:

لا يجوز للمرأة تغيير شيء من خلقتها التي خلقها الله عليها بزيادة أو نقص التماس الحسن لا للزوج ولا لي

"Не дозволяється жінці змінювати щось із форми, яку Аллах створив для неї, або додаючи, або віднімаючи з метою краси, навіть для свого чоловіка, ані для чогось іншого, крім свого чоловіка". (Аль-Хафіж Ібн Хаджар, Фатул Барі, 10/377, Шейх Абдуррахман Аль Мубаркафурі, Тухфа Аль-Ахвадзі, 8/67)

Ряд науковців включили гоління брів у тяжкий гріх. Бо зловмисникові загрожувало прокляття. І кожна аморальна ситуація, яка передбачає в світі законні норми закону або погрози в майбутньому прокляттям чи муками тощо, включається в основні гріхи. (Аль-Умда бі Таміз аль-Кабаїр, імам аль-Дзахабі: 203)

Шейх Аль-Альбані Рахімахулла пояснив, що цей хадіс підтверджує, що ці жінки були прокляті, тому що вони змінили творіння Аллаха, мова не йшла про те, щоб голитися мало чи багато. Тож якби жінка лише трохи поголила брови, вона була б проклята. Тому що він вчинив вчинок, якому загрожувало прокляття.

Хоча гоління брів і винуватцям загрожувало прокляття з боку Аллаха та Його Посланника, ми виявляємо, що багато мусульманських жінок це роблять. Насправді деякі жінки, які носили великий вугільний вуаль, також голили брови; або мало, або багато. Валь Іядзубілла (ми втікаємо в Аллаху від цієї дії). Аллах знає найкраще.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "жінки харам голять брови для краси"

Posting Komentar