Медична мудрість за забороною їсти та пити стоячи

Ісламські новини, Танджунг Енім
В історії подруги Анаса бін Маліка згадувалося, що Пророк Салалааху алейхі васалам забороняв пити стоячи. Катада пояснив: "Тоді ми запитали:" Коли ти їси? "Він сказав:" Якщо ти їси (стоячи), то це гірше і мерзенніше ". (Мусульманська історія хадисів)

Тим часом Абу Хурайра писав, що Пророк Салалааху алейхі Уаслам сказав:

لاَ يَشْرَبَنَّ أَحَدٌ مِنْكُمْ قَائِمًا فَمَنْ نَسِىَ فَلْيَسْتَقِئْ

"Жоден з вас не п'є стоячи. Хто його забуде, хай вирве ». (Номер мусульманських хадисів 2026)

Доктор. Абдурраззак Аль-Кайлані пояснив, що пити і їсти сидячи здоровіше, безпечніше, смачніше і зберігає честь. Тому що те, що їдять і п’ють сидячи, проходитиме через стінку шлунка повільно і м’яко. Тим часом пиття стоячи змушує воду сильно падати на підлогу шлунка і потрапляти в нього. Якщо це трапляється неодноразово і протягом тривалого часу, це може спричинити розслаблення та ослаблення шлунка. Крім того, шлунку буде важко перетравлюватися.

У минулому Пророк пив стоячи через надзвичайну ситуацію, яка заважала йому пити, сидячи, наприклад, затори у святих місцях. Він не звик і був постійним. Крім того, їсти під час прогулянки також не здорово, як відомо мусульманській громаді.

Доктор. Ібрагім Ар-Раві заявив, що коли люди перебувають у стресовому стані, а балансуючий пристрій у їх нервах дуже активний. Таким чином, він здійснює повний контроль над усіма м’язами тіла, щоб балансувати і стояти прямо. Це робить людей не в змозі отримати спокій від органів, які функціонують для їжі та пиття. Такого спокою людина досягає лише сидячи. Це пов’язано з тим, що низка м’язів і нервів перебувають у спокійному та розслабленому стані, нормальні органи чуття, а реакція травної системи на їжу та напої також покращується.

Інший факт, що їжа та пиття, що робиться безперервно стоячи, зашкодить стінці кишечника та ризикує завдати шкоди шлунку. За даними лікарів, 95% травм шлунка трапляються в місцях потрапляння їжі або напоїв. Стоячи, відбувається скорочення м’язів горла, що легко блокує проходження їжі до кишечника. Це іноді спричиняє біль та погіршує функцію травлення. Як результат, людина може втратити почуття комфорту під час їжі та пиття.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Медична мудрість за забороною їсти та пити стоячи"

Posting Komentar