вивчення листа аль-Ашрі у спілкуванні з Covid-19

Ісламські новини, Танджунг Енім
Походження появи Covid-19 знайоме світовій спільноті. Китай зазначений як країна, яка вперше повідомила про випадки захворювання на Covid-19 у світі. Китай повідомив про наявність цієї нової хвороби 31 грудня 2019 року.

Наприкінці 2019 року представництво Всесвітньої організації охорони здоров'я в Китаї отримало повідомлення про тип пневмонії, причина якої невідома. Гостра респіраторна інфекція, яка вражає легені, була виявлена ​​в місті Ухань, провінція Хубей, Китай.

З часом, як порив вітру, цей вірус швидко і легко поширюється майже у всі країни світу, включаючи Індонезію. Спочатку питання Корони, як правило, сприймалося урядом та індонезійським народом, як це видно з жартів, які висловлювались щодо вірусу Корона. Тільки тоді було потрясено, після того, як президент Джокові оголосив, що перші два пацієнти були позитивними на вірус Covid-19 2 березня 2020 р. Поширення вірусу корона відбулося настільки швидко, що він поширився на всі провінції Індонезії.

Характер вірусу корони, який поширюється дуже легко і швидко, має руйнівний вплив на суглоби людського життя. І соціальна, і економічна, навіть при здійсненні релігійної діяльності. Усі важливі заходи були скасовані, викладацька діяльність у школах була скасована, багатьох робітників відправляли додому, а богослужіння доводилося переносити з мечеті до своїх будинків.

Як ми маємо справу з цим станом?

Як мусульманин, Аллах субханаху ва таала отримав дуже повне керівництво та вказівки щодо вирішення проблем життя в цьому світі, особливо в умовах пандемії вірусу корони. Цим орієнтиром є Коран.

Одним з листів у Корані, який може бути використаний як орієнтир для вирішення сучасних умов, є Сура аль-Ашрі.

Імам Сяфій сказав: "Якщо всі люди бажають задуматися над цим листом, йому цього достатньо". Шейх Мухаммад бін Шоліг Аль-Утаймін пояснив слова імама Шафії, що цього листа достатньо, щоб люди спонукали їх твердо триматися релігії Аллаха, вірячи, роблячи добрі справи, проповідуючи Аллаху і терплячи до життя.

Чому сура аль-Ашр? як це застосовується у боротьбі з умовами поширення цього вірусу корони? звичайно, це спричинить колосальний знак запитання для нас, мусульман. Згідно з Ібн Аббасом та номером цього листа, він класифікується як лист Маккія. Цей лист класифікується як найкоротший лист, що складається лише з 3 віршів. Незважаючи на те, що він короткий, його зміст дуже глибокий, у якому є суть людського життя, як того бажає іслам. Ця сура пояснює нам фактори, які утримують нас у безпеці в нашому теперішньому стані.

Залежно від часу, насправді люди справді втрачаються, за винятком тих, хто вірить і робить добрі справи та поради, які радять їм слухатися правди та радять терпіти.

Ар-Разі наголосив на важливості Сурат аль-Ашр у тому, що прагнення безпеки - це не для себе, а колективно.

Аль-Ашр означає період, коли відбуваються різні види людської діяльності. В даний час люди перебувають у періоді, який запам’ятається в історії людського життя, коли вони переживають стан, який сильно відрізняється від того, що вони відчували раніше, а саме умови поширення вірусу корони.

Проживаючи цей період, людям або пощастило, або вони в безпеці, а деякі або програють, або не виживають.

У цій перспективі Фсурат Аль-Ашр є чотири принципи, які можуть змусити нас залишатися істикомами та бути в безпеці в сучасних умовах.

По-перше, Віра. Віра є нашим основним фундаментом у реагуванні на кожну подію, що відбувається у світі. Люди, які вірять, вважають, що кожна подія, яка відбувається в цьому світі, включаючи спалах вірусу корони, повинна відбуватися з дозволу Аллаха субханаху ва таала або за його наказом. Тоді люди, які вірять, приймуть цю умову з вірою та терпінням та збалансовані з оптимізмом, що за цим спалахом криється велика мудрість.

Люди, які вірять, добре вживають уроки з кожної події, яка трапляється з ними, щоб вони продовжували мотивувати себе наближатися до Аллаха субханаху ва таала.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "вивчення листа аль-Ашрі у спілкуванні з Covid-19"

Posting Komentar