Історія Валіюлли в епоху султана Мурада, якого звинуватили в перелюбі та пияцтві

Ісламські новини, Танджунг Енім
Відомий суфійський вчений Ібн Атайлла ас-Сакандарі, крім того, що мав свою монументальну роботу в галузі суфізму, "Аль-Хікам", також має книгу "Латхайф аль-Маннан".

У цій книзі Ібн Афайла розкриває багато речей стосовно світу суфізму. За його словами, позиція опікуна в очах Аллаха в порівнянні з простими людьми дуже висока. Цю позицію підтверджують різні тексти, як ті, що містяться в Корані, так і в хадисах. Однією з традицій, що зміцнює благородне місце святого перед Аллахом, є переказ, процитований Абу Хурайрою. У хадісі зазначено, що хто вороже ставиться до валіюлли, той розпочав війну.

Близькість валіюлли до свого Господа також уособлюється спостереженням, що вся мова, слухання та бачення валі походить і завжди знаходиться під наглядом Бога. Ступінь досягнення валіюлла - це плід муджахади, який вони роблять.

Валіюлла здатний підкорити свої душі і прагнення виключно до Аллаха. Після цього успіху Аллах став їхнім помічником і опікуном. Це зазначено в наступному вірші: "А хто покладається на Аллаха, той, безперечно, забезпечить (його) потреби". (Сура ат-Талак [65]: 3).

Щодо існування Валіюлли, який так близький до Аллаха субханаху ва таала, один з правителів османських турків, султан Мурад IV, має надзвичайну історію. Це був шейх Аль Муснід Хамід Акрам Аль Бухарі, який розповів історію з "Мудзаккіраат Султан Мурад IV".

Мурад Оглу Ахмед або Мурад IV був халіфом османських турків, які померли молодими, 27 років. Однак він править майже 17 років. Це означає, що він зійшов на престол у віці 10 років.

У своєму щоденнику султан Мурад IV розповідає, що одного вечора він почувався дуже засмученим і хотів дізнатися, що це спричинило. Тож він зателефонував своєму начальнику і розповів, що почуває.

Султан османських турків з 10 вересня 1623 по 9 лютого 1640 року навіть сказав начальнику варти: "Вийдемо на мить".

Серед звичаїв султана - робити блюзукан вночі, маскуючись.

Потім султан та його охоронці обходили місто, поки не прибули у вузьку алею.

Раптом вони виявили чоловіка, який лежав на землі. Султан переїхав чоловіка, виявилося, що він помер.

Але люди, що проходили повз нього, не дбали ні про що.

Султан також викликав жителів, які не усвідомлювали, що ця особа є султаном.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Історія Валіюлли в епоху султана Мурада, якого звинуватили в перелюбі та пияцтві"

Posting Komentar