Уроки, що стоять за пророцтвом останнього часу

Ісламські новини, Танджунг Енім
Одного разу ангел Джибріл був схожий на одного чоловіка і прийшов побачити пророка Салалааху алейхі васаллама. Перед ним він запитав: "О Посланник Аллаха! Розкажи мені про кінець ". Пророк відповів: "Той, кого просять, не знає краще, ніж той, хто просить". Джибріл знову попросив: "Розкажи мені про знаки". В іншому переказі він сказав: "Той, кого просять, не знає краще, ніж той, хто просить, але я розповім вам ознаки". (Розповідає Бухарі-Муслім)

Насправді жодна істота на цій землі не може знати, коли настане Судний день. Тільки Аллах Таала може знати, коли настане день помсти. Однак Аллах є наймилостивішою сутністю. У цьому випадку Він сказав багато речей про прикмети Останнього Дня через промову Свого пророка. Це, безумовно, є частиною природи Його щедрості, так що ми завжди пильні і можемо озброїтися практиками, які можуть врятувати нас від різних шкідливих наклепів.

Аллах Таала, як Наймилосердніша Суть, не обов’язково відразу закінчує вік цього світу. Але Він проповідував ознаки свого приходу. Тому імам Аль-Хафіж Ібн Хаджар відкрив: "Мудрість визначити пріоритетними ознаки кінця полягає в тому, щоб пробудити тих, хто недбалий, і закликати їх до покаяння і підготовки". (Фатул Барі: II / 350)

Аль-Куртубі процитував слова вчених: "Мудрість визначити пріоритети знаків кінця і оголосити їх людям полягає в тому, щоб розбудити людей від сну і поради охороняти себе, покаявшись і повернувшись до Нього. Це для того, щоб вони не були здивовані дивовижністю апокаліпсису. Тому після того, як люди пізнають ознаки кінця світу, їм слід поглянути на себе, негайно відрізатися від світу і підготуватися до обіцяного апокаліпсису. Аллах знає найкраще. Знаки Судного дня - це знак кінця і руйнування світу ". (Ат-Тадзкірах, с. 624)

Звичайно, розуміючи ознаки настання кінця світу, ми краще підготуємось до охорони і продовжуємо усвідомлювати шкоду в кінці кінців, яка завдає шкоди. Тому що, як сказав пророк, серед наклепів наприкінці часів не мало людей, які вірять вранці, а ввечері стають невіруючими. Слава Богу за це. Сподіваємось, ми захищені від цього наклепу.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Уроки, що стоять за пророцтвом останнього часу"

Posting Komentar