Мораль Салмана Аль-Фарісі

Ісламські новини, Танджунг Енім
ІЗ міста Мадейн ви можете побачити людину, яка приїхала з Шама, виглядаючи втомленою, бо несла інжир та фініки. Коли він відпочивав, був чоловік, який виглядав дуже просто. Потім він попросив її допомогти перевезти її багаж, пообіцявши йому винагороду. Простий на вигляд чоловік виконував його накази.

Після цього вони гуляли разом. Поки по дорозі вони не зустріли групу. Тоді чоловік із простою зовнішністю привітав їх. Група зупинилася і відповіла: "Ваалаїкум салам, Аміре".

Сіаміти були вражені, думаючи про те, хто такий амір, про якого вони мали на увазі. Його здивування посилилося, коли він зустрів іншу групу, яка хотіла перевезти вантаж, який мала б нести людина.

- Дай нам, аміре! вони сказали.

Поки не зрозуміли, що сіаміти, якщо особою з ним був амір з міста Мадайн, був Салман Аль-Фарісі. З його вуст також витікало жаль, бо йому було соромно, він хотів забрати речі, які повинні нести аміри. Але він навіть відмовився, сказавши: "Ні, до того, як я відведу тебе додому".

Для Сальмана Аль-Фарісі робота на службі іншим людям не шкодить його позиції лідера. Оскільки в ісламі лідер - це представник умми, робота якого полягає в обслуговуванні інтересів умми.

І саме це змушує його мати найвищу посаду перед Аллахом субханаху ва таала, як сказав Пророк, "Слава людини - це її релігія, її гідність (честь) - причина, тоді як висота його посади - це її мораль". (історичний хадис Ахмад та Аль-Хакім)

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Мораль Салмана Аль-Фарісі"

Posting Komentar