Нам завжди потрібен Аллах Субханаху ва таала

Ісламські новини, Танджунг Енім
Якщо ми просто закриваємо очі, нам потрібен Аллах, не кажучи вже про великі справи. Чи ми все ще чудово почуваємось, чи пиха все ще оточує наше серце, чи погляди гордості все ще прикрашають наші повіки та рот.

Більше того, коли виникають труднощі, коли серце відчуває безнадію, очікується лише допомога Аллаха. Слуга - це просто бідна людина. Тим часом Аллах - це Аль-niоній, найбагатший, якому не все потрібно. Навіть Аллах є залежністю всіх істот.

Аллах Таала сказав:

يٰٓأَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَآءُ إِلَى اللَّهِ  ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِىُّ الْحَمِيدُ

"О люди! Ви той, хто потребує Аллаха; і Аллах, Він найбагатший (йому нічого не потрібно), найбільш похвальний ". (Коран лист. Хвилюйся 35: Вірш 15)

Ібн Катір рахімахулла сказав: "Усі істоти дуже потребують Аллаха у кожній своїй діяльності, навіть у своєму мовчанні. По суті, Аллаху вони насправді не потрібні.

Тому Аллах говорить, що Він найбагатший, найбільш похвальний, тобто Аллах один, не потребує Своїх створінь, не має для нього партнера. Аллах справді похвальний тим, що Він зробив і сказав, а також тим, що Він призначив і шаріатом ". (Тафсір Аль-Коран Аль-Ажим, 11/316).

Усі форми та переваги поклоніння, які ми робимо, повернуться до нас. Тому що люди - це слабкі, бідні та недосконалі істоти.

Аллах Таала, сказав:

وَلَقَدْ ءَاتَيْنَا لُقْمٰنَ الْحِكْمَةَ أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ  ۚ وَمَنْ يَشْكُرْ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِۦ  ۖ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِىٌّ حَمِيدٌ

"І справді, ми дали мудрість Лукману, а саме, будьте вдячні Аллаху! А хто вдячний (Аллаху), то насправді він вдячний за себе; а хто не вдячний (куфр), тоді справді Аллах багатий і похвальний ". (Сура Лукман 31: Вірш 12)

Подібним чином, якщо всі люди не вірять в Аллаха, не поклоняються Йому, нехтують Його заповідями і порушують Його заборони, то це зовсім не загрожує Аллаху. Однак кемадаратання повернеться до самих людей.

Аллах Таала сказав:

قُلْ يٰٓأَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَآءَكُمُ الْحَقُّ مِنْ رَّبِّكُمْ  ۖ فَمَنِ اهْتَدٰى فَإِنَّمَا يَهْتَدِى لِنَفْسِهِۦ  ۖ وَمَنْ ضَلَّ فَإِنَّمَا يَضِلُّ عَلَيْهَا  ۖ وَمَآ أَنَا۠ عَلَيْكُمْ بِوَكِيلٍ

"Скажи (Мухаммеде), люди! Прийшов до вас істина (Аль-Коран) від вашого Господа, тому той, хто отримує керівництво, насправді є (керівництвом) для (добра). А хто збивається, насправді його помилка (шкодить) собі. І я не ваш опікун ". (Хвилюйся. Йона 10: Вірш 108)

І серед найважливіших вище, що є дуже важливим, є потреба у вірі, адже навіть це не є тривіальною справою. Тільки Аллах Таала в змозі дати настанови. Так само, як тільки Аллах може ввести в оману свого слугу.

Аллах Таала сказав:

مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَا هَادِىَ لَهُۥ  ۚ وَيَذَرُهُمْ فِى طُغْيٰنِهِمْ يَعْمَهُونَ

"Кому Аллах дозволив заблукати, тоді ніхто не в змозі дати настанови. Аллах дав йому помилитися ". (Сура Аль-Араф 7: вірш 186)

Іноді трапляються люди, яким порадили їх батьки, вчителі, друзі, навіть опікуни, хоча пророк не зміниться, якщо Аллах Таала не дасть вказівок.

Ми вдячні, що Аллах все ще дає вказівки, щоб ми завжди потребували і повністю залежали від Аллаха Таали, як у справах світу, так і в справах потойбічного, тому що ми не хочемо, щоб у майбутньому нам заподіювали шкоду в результаті відступу від наших потреб і залежності від Аллаха Таали.

Аллах знає найкраще

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Нам завжди потрібен Аллах Субханаху ва таала"

Posting Komentar