Покупки для бідних купців, включаючи приховану милостиню

Ісламські новини, Танджунг Енім
Аль-Хамдулілла, вся похвала належить Аллаху, Господу світів. Салават та привітання Расуліллаху-Шаллаллаху 'Алайхі Васалламу-, його родині та друзям.

Навмисне придбання необхідних товарів у бідних торговців, щоб їх товари продавались, і він отримував прибуток, виявляється, пан вважає милостинею (ховається). Це приклад прихованої благодійності, яку приписували Імаму аль-Куртубі від деяких його вчителів про значення збереження милостині в таємниці, щоб ліва рука людини не знала, на що її рука стукає.

ن يتصدق على الضعيف المكتسب في صورة الشراء لترويج سلعته أو رفع قيمتها واستحسنه

"Він дає милостиню слабким людям, які все ще працюють (торгують) у формі купівлі його товарів, щоб продати його товари або купуючи їх за вищою ціною і роблячи йому добро".
Аллах згадував доброчесність милостині таємно, не помічаючи інших у своєму Слові,
Завантажити безкоштовно

"Якщо ви покажете (свою) милостиню, то це дуже добре. І якщо ви її приховуєте і віддаєте нужденним, тоді приховування краще для вас. І Аллах видалить з вас деякі ваші помилки; і Аллах знає що. що ви робите ". (Сура Аль-Бакара: 271)

Імам Ібн Катір Рахімахулла сказав про цей вірш:

فيه دلالة على أن إسرار الصدقة أفضل من إظهارها, لأنه أبعد عن الرياء, إلا أن يترتب على الإظهانه أبعد عن الرياء, إلا أن يترتب على الإظهانه أبعد عن الرياء ,, إ

"У цьому вірші є докази того, що приховувати милостиню важливіше, ніж демонструвати її, оскільки це далеко не рия". Але якщо це приносить певну користь, демонструючи це так, щоб люди наслідували це, то в цьому стані показ стає більш важливим ".

Тоді Ібн Катір таємно зміцнив всезнання про милостиню хадисом у Сахіхайні,

سبعة يظلهم الله في ظله يوم لا ظل إلا ظله- وذكر منهم - ورجل تصدق بصدقة فأخفاها حتى لا تعلمَ شمالُن ه

"Сім людей, яких Аллах затінить у день, коли немає тіні, крім Його тіні, - згадується один із них - той, хто дає милостиню однією благодійністю, а потім приховує її (не розкриває), щоб його ліва рука не знала, що наділа його права рука". (Муттафак-Алах)

[Читати: Виявляючи милосердя, якого слід наслідувати та наслідувати, це нормально?]
Справа в тому, що він твердо вирішив приховати милостиню від очей людини. Зображено, що ліва рука не знає, що робить права рука; навіть якщо позиція дуже близька. Серед пояснень науковців те, що найближча людина не знає милостині, яку він видав. Причина в тому, що він справді приховує і не показує цього.

В іншому оповіданні сказано: "Він давав милостиню так, ніби його права рука ховала милостиню від лівої руки".

Расулулла Шаллаллаху 'Алайхі Васалам також пояснив, що милостиня цим потаємним способом може погасити гнів Аллаха Субахаху уа Таала.

وصدقة السر تطفئ غضب الرب

"І милостиня таємно погасить гнів Аллаха". (Аль-Сільсілах аль-Сахіха: 1908)

Очевидно, милостиня, ховаючись таким чином, стала традицією праведника салафуша. Розповідаючи від Абу Асіма від Мухаммеда бін Ісхака, він сказав: Бідний народ Медіни забезпечувався для своїх щоденних потреб, не знаючи, хто надсилав їх основні потреби. Коли Алі ібн аль-Хусейн вафата, вони втратили те, що звикли здобувати; тобто вони отримують предмети першої необхідності вночі.

Давати милостиню, таємно покриваючи потреби нужденних, зберігаючи їх честь в очах людей. Їх не вважають поганими одержувачами милостині та не жебраками. І ця мета досягається, коли ми навмисно купуємо товари бідних людей за розумними цінами, щоб вони були щасливі і привезли їх додому для своїх сімей.

Для злочинця милостиня таким чином буде обожнювати себе щирим і не очікувати людської похвали (рія ').

Імам аль-Нававі в Сярх-Мусульмані детально описує види милостині, які в основному здійснюються таємно,

وهذا في صدقة التطوع ، فالسر فيها أفضل ؛ لأنه أقرب إلى الإخلاص وأبعد عن الرياء ، وأما الزكاة الواجبة فإعلانها أفضل

"Це сунна милостиня, тому секретувати її важливіше. Тому що це ближче до щирого і далекого від рії '. Що стосується обов'язкового закят, то важливішим є його показ ". Аллах знає найкраще.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Покупки для бідних купців, включаючи приховану милостиню"

Posting Komentar