Жорстка жінка за джихадом Діпонегоро

Ісламські новини, Танджунг Енім
За великою людиною є велика жінка за ним. Предки-чоловіки Діпонегоро зробили великий вплив особисто та як джерело натхнення для Діпонегоро. Однак, схоже, родички-жінки мають більший вплив на формування її поглядів на життя в дитинстві та юності.

Цей особливий погляд на життя коріниться в глибоких релігійних віруваннях і широких стосунках з яванською громадою сантрі, незвичайних стосунках для придворного родича, як Діпонегоро. Релігійні вірування та соціальні відносини вплинуть на харизму та стиль керівництва Діпонегоро під час війни на Яві.

Дипонегоро виріс під опікою жінок з високою і благородною особистістю до 18 років. Це має великий вплив на розвиток його особистості. Через родичів матері та жінки Діпонегоро має кровні та споріднені зв’язки з деякими провідними кіаями на Яві.
Чудова жінка

На веб-сайті пояснюється, що мати Діпонегоро, Радан Аю Мангкороваті, третій гарво ампеян Султан, який народив його у віці 15 років, є нащадком Кі Агенга Прампелана, сучасного діяча першого царя Матараму Панембахана Сенопаті.

Кі Аген Прампелан - десятий нащадок Сунан Гресік або Сунан Нгампель Дента, одного з опікунів сонго, який створив ісламську громаду на Східній Яві до кінця індуїстсько-буддистського царства Маджапахіт.

Мати Діпонегоро народилася в селі Пердікан (сільський податок, що звільняється від релігійних лідерів) в Маджасто, яке розташоване неподалік від ісламського центру в Тембаят. Обидва ці місця населені нащадками Панембахана Каджорана (противники Амангкурата I, тиранічного царя Матараму в 17 столітті) та його прихильниками.

Діпонегоро також отримав велику підтримку з двох регіонів, коли почалася війна на Яві. Як єдиний син, Діпонегоро був дуже близьким і любив його матір. Діпонегоро під опікою матері до 7 років.

Ще однією жінкою, яка зіграла роль у формуванні особистості та погляду на життя Діпонегоро, була її бабуся Рату Кедатон.

Ця бабуся була нащадком Панембахана Кокродінінграта II з Мадури (1680-1707). Його відданість ісламу, що є визначною рисою громади мадурець, вразила і захопила Діпонегоро. Його дух Мадуран також горів до старості.

Найбільший вплив жінки на погляд Дипонегоро на життя та особистість має її прабабуся Рату Аген Тегальрехо. Він перебував під опікою Рату Аген з віку 7 років, поки його прабабуся не померла, коли Діпонегоро було 18 років.

Діпонегоро був практично підлітком під керівництвом впливової старої жінки, яка критично ставилася до розвитку палацу Джокьякарта. Рату Агенг - дочка видатного кіая в Срагені, і є нащадком султана Біми в Сумбаві, ісламського султанату, який настільки сильний у підтримці свого суверенітету в архіпелазі Східного архіпелагу. Діпонегоро також близький до родичів Рату Агенга, котрих є багато релігійних службовців у палаці.

Рату Агенг дуже жорстка жінка. Він супроводжував першого султана у всіх битвах проти голландців (1746-1755) до договору Гіянті. Насправді він народив свого сина (який згодом став 2-м султаном) на схилах гори Сіндоро. Після створення султанату Джокьякарта за домовленістю гьянті, Рату Агенг став командувачем жіночої сили гвардії, свого роду королівського героїчного корпусу.

Рату Аген також відомий своєю ретельністю у вивченні та практикуванні цінностей ісламського вчення. Він любить читати релігійні книги і старанно дотримується палацових звичаїв. Йому було шістдесят років, коли він почав піклуватися про Діпонегоро, якому було лише сім років.
Ідеологічна мати

Це була правда, що мати була першим і головним вихователем. Жінки вище - великі люди, які стоять за величчю Діпонегоро. Вони можуть імплантувати кешаліх в Діпонегоро.
Тому народження великого вождя не одразу спустилося з неба. Однак через освітні тарбії від матері, яка розуміє бачення та місію боротьби.

Доречно, щоб уммахат міг взяти ібра, урок від великих жінок, що стоять за Дипонегоро. Наша робота - робити все можливе, Аллах субханаху ва таала це визначить.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Жорстка жінка за джихадом Діпонегоро"

Posting Komentar