сантрі-джихад протягом століть

Ісламські новини, Танджунг Енім
1945 рік був "священним" роком індонезійської нації. Тоді, точніше 17 серпня 1945 р., Нація, яка була колонізована європейськими християнськими імперіалістами протягом трьох з половиною століть, проголосила свою незалежність. Ява та архіпелаг стали суверенною державою, Індонезією.

Однак країна, яка щойно піднялася, не може відразу твердо стати на ноги. Вітер дме і робить його хитким. Не пройшло і місяця після проголошення, як війська союзників відкинули голландську армію, висадившись у Джакарті та кількох інших містах. Для чого?

Бунг Карно та Бунг Хатта намагалися стати на шлях дипломатії, сподіваючись, що прибуття союзників відбулося лише для піклування про в'язнів. Але цього не сталося. Очевидно, його прибуття було спрямоване на фальсифікацію статусу незалежності Індонезії.

Бунг Карно нервував, він зважував свої сили. Логічно, що індонезійська армія програла б, якби відбилася. Це велике випробування для прокламатора та індонезійської нації. Але Альхамдулілла, Аллах теала допоможе своїм слугам, які вірять і продовжують битися. З'явився благочестивий молодий генерал, Великий полководець Генерал Судірман. Він прийшов зі світлою ідеєю.

Генерал, котрий любить носити блангкон, дав вказівку, щоб Президент мав співпрацювати з улемою проти союзників. Ця ідея насправді має багато сенсу, враховуючи, що протягом останніх століть боротьбою домінували улама та сантрі. Вони боролись проти язичницьких загарбників як здійснення віри. Вони роблять це як форму джихаду підлягає вилученнюбоже.

Бунг Карно позитивно відреагував на ідею Судірмана. Він послав спеціального посланця на зустріч з Хадж-кяй. Хасим Асіарі у Іранська школа-інтернат "Іренг Цукровий Тростин", Джомбанг. Відповідно до ідеї Командора, Президент попросив Кіая видати фетву. Юридична фетва джихаду проти колонізаторів в мусульманській країні Індонезія.

Альхамдулілла, синиця для тату. Мбах Хасим зателефонував К.Х. Хасан Абдулла Песантрен Тамбак Берас і попросив свого друга К.Х. Вахаб зібрав голову масової організації Нахдлатул Улама (НУ) на всій території Яви та Мадури для обговорень та молитов Істіхари.

В результаті 22 жовтня 1945 року народилися три основоположні формулювання, які пізніше були названі НУ ДЖІХАД РЕЗОЛЮШНС.

Перше: КОЖНИЙ МУСУЛЬМАН, СТАРІШИЙ, МОЛОДИЙ І БІДНИЙ ЗАВЖДИ ПОВИННИ БОРИТИСЯ З КАФІРАМИ, ЯКІ ОТРИМАЮТЬ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ІНДОНЕЗІЇ.
Друге: ВОЙНИ, ЩО ПОМИРЯЮТЬ ВІЙНІ ВОЙНИ СВОБОДИ, ЗАСУЖДУЮТЬ, ЩО БУДУТЬ ВИЗНАНИМИ СЮХАДИ.
По-третє: ГРОМАДЯНИ, ЯКІ БІЧУЮТЬСЯ НА НІДЕРЛАНДІЇ, ПОЛУЧАЮТЬ РОЗРИВАТИ ЄДНІСТЬ І ЄДНІСТЬ, ТОМУ ЩО ПОВИННІ бути засуджені до смерті.

Рукопис формулювання написано в Пегоні та підписано Хадж-кяй. Хасим Асіарі, розповсюджений по всіх песантренських мережах на Яві та Мадурі. Крім того, Бунг Томо прочитав по радіо текст про резолюцію Джихаду. Його гучна промова викликала дух джихаду Арек-Арека Суробойо (молодих людей Сурабаї).

Наслідком заклику джихаду з боку улеми була битва 10 листопада 1945 року проти ніка (Нідерландська цивільна адміністрація Індії) на чолі з бригадним генералом Маллабі. Битву в місті Сурабая очолював Бунг Томо і славився своїми гучними криками такбіру. Солдати, студенти та інші юнаки працюють рука об руку в джихад-фі-сабілілах, поки не переможуть. Сьогодні ця дата відзначається як День героїв. Тим часом днем ​​народження Резолюції Джихаду було 22 жовтня, оскільки два роки тому (2015) президент Джоко Відодо оголосив її Національним днем ​​сантрі.

З Днем Сантрі! Будемо сподіватися, що ми, молоді індонезійські мусульмани, незалежно від того, навчались вони в ісламських інтернатах чи ні, ми всі станемо "сантрі", які аретиками підтримуватимуть іслам на Землі за допомогою джихаду підлягаєвилученнюбоже. Боріться на кожному з полів, над яким вони працюють, способом, який відповідає ситуації та умовам. Тому що іслам вміщує всі аспекти життя, і всі аспекти життя повинні бути ісламськими!

"О ти, хто віруєш, увійди в іслам як єдине ціле і не йди слідами сатани. Справді, він для вас справжній ворог ". (аль-Бакара: 208). Аллах знає найкраще.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "сантрі-джихад протягом століть"

Posting Komentar