Ставши першим хіджабером у парламенті Сербії, Місала Праменковіч друкує історію

Ісламські новини, Танджунг Енім
Місала Праменкович увійшов в історію як перший викрадач, який був обраний до парламенту Сербії. Він є професором ісламської науки в Медресе Газі Іса-бега.

Праменкович був обраний членом парламенту Сербії 3 серпня 2020 року. Він став членом парламенту як третя особа у списку Партії справедливості та примирення. Партію очолює Муамер Зукорліч, колишній сербський муфтій.

"Ми продовжимо те, що наші депутати розпочали в попередньому мандаті, ми є стійкою партією, але я буду спеціально виступати за права жінок, дітей, сімейний статус та сімейні цінності", - сказав Праменкович b92 його метою як нового члена парламенту.

Для неї вступ у політику - це можливість боротися з упередженнями щодо мусульманських жінок.

"Часто упередження та стереотипи спричинені незнанням", - сказав Праменкович.

За даними перепису населення 2011 року, в Сербії проживало 228 658 мусульман (3,1% від загальної кількості населення).

Перепис бойкотували кілька боснійців із регіону Санджак, оскільки Муамер Зукорліч попросив своїх послідовників не брати участь у переписі. Таким чином, справжня кількість мусульман в Сербії, ймовірно, буде щонайменше приблизно на 50 000.

Найбільша концентрація мусульман в Сербії спостерігається в муніципалітетах Новий Пазар, Тутін та Сеніца в регіоні Санджак. Також у муніципалітетах Прешево та Буяновац у долині Прешево.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Ставши першим хіджабером у парламенті Сербії, Місала Праменковіч друкує історію"

Posting Komentar