Залиште сигарети для економічного розвитку людей

Ісламські новини, Танджунг Енім
Дух економічного розширення можливостей людей, якими останнім часом керують 212 випускників, дуже хороший і його слід оцінити. Але є одне, про що ми не повинні забувати, що поки мусульмани все ще палять, економіка умми легко поглинеться магнатами.

Це передав безпосередньо професор д-р Х. Юнасріл Алі, магістр наук, викладач Державний ісламський університет Джакарта Сяріф Хідаятулла у своїй п’ятничній проповіді у Великій мечеті Пондок Інда.

"Ілюстрація така, кількість щодня проданих сигарет в Індонезії сягає 90 мільйонів пачок. Ми можемо бути впевнені, що принаймні 80% цих покупців - мусульмани. Якщо пачку сигарет придбати за 10000 рупій (незважаючи на те, що ціна пачки сигарет вже вище цієї), то щодня 900 мільярдів рупій попадатимуть у кишені власників тютюнової промисловості ", - сказав Юнасріл.

Якби на день було спалено 900 млрд. Рупій, лише за 4 дні сума досягла б 3,6 трлн. Рупій. Порівняйте із загальною кількістю зібраних вазі від усіх ЛАЗІС у 2016 році по всій Індонезії, яка становила "лише" рупія. 3,7 трлн. лише на 4-5 днів !!

Це дивовижно дивовижне порівняння !!
"Якщо мусульмани об'єднані з повним усвідомленням відмови від куріння лише на один тиждень, тоді подивіться, скільки грошей на сигарети відведено на кошти розширення можливостей громади. Дивно, правда? Що робити, якщо мусульмани взагалі перестануть палити, а гроші на сигарети виділяються на фінансування економічного розширення можливостей громади? Будьте впевнені, якщо Бог дасть, мусульмани будуть прогресувати ", - сказав Юнасріл.

Хто в даний час контролює сигаретну промисловість від вищого до нижчого? Звичайно, ми знаємо відповідь. Вони були відомі 40-50 років тому під назвою тауке або куконг, що володіли одним тютюновим складом і однією сигаретною фабрикою.

У наш час їхні діти та онуки перестають бути просто куконгами або тауке, але їх зараз називають магнатами або конгломератами. Просто перевірте, за даними журналу Forbes, скільки з них входить у топ-50 найбагатших людей Індонезії чи навіть Азії? Вони виросли не ким іншим, як сигаретами, купленими десятками мільйонів мусульман.

“Зараз вони кажуть, що, будучи магнатами, вони не просто виростають із сигарет. Зараз у них є великі шахти, гігантська нерухомість / майно, до великих плантацій. Насправді весь капітал також надходить від тютюнової промисловості. Дотепер тютюнова промисловість залишається їх основним доходом. Поки люди продовжуватимуть палити, вони будуть продовжувати збагачуватися », - сказав Юнасріл.

Дивіться, тютюновики шкодують робітників, якщо життя убоге. Вони бідні біля ніг надзвичайно багатих магнатів. Хто ці працівники тютюну? Вони також є більшістю мусульман. Насправді їх боси заробляли багатство, продаючи сигарети, куплені мусульманами.

"Наркоманам важко повірити, що сигарети отруйні і можуть повільно вбити курця. Якщо на упаковці є їжа чи напої, на яких написано «Отруйний та вбивчий», то ніхто не наважиться їх купити та з’їсти. Дивна річ у тому, що хоча сигаретний пакет написаний так, люди все одно купують і курять його, не вагаючись ", - продовжив Юнасріл.

Тож мусульмани мусять кинути палити прямо зараз, за ​​словами викладача Державний ісламський університет Джакарта. Причина не в здоров’ї, а в економічному розширенні можливостей громади. Оскільки за станом здоров’я курці не вірять, хоча вже говорили, що самі магнати та куконки не хочуть палити сигарети, які продають. Причини розширення можливостей людей сьогодні набагато актуальніші для відмови від куріння.

"Киньте палити прямо зараз і відкладіть гроші на сигарети в громаді для побудови народної економіки. Економіка умми повинна будуватися у такій формі, як Ісламський торговий сірікат (Ісламська профспілка), який був побудований Х. Саманхуді в Суракарті в 1911 році ", - підсумував він.

Отже, більше століття тому мусульманські діячі стали піонерами розширення повноважень умми в зборах чи асоціаціях, економіка не може будуватися самостійно. Мусульманам просто потрібно наслідувати і продовжувати те, що SDI робило під керівництвом Х. Саманхуді в минулому.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Залиште сигарети для економічного розвитку людей"

Posting Komentar