хаджиб аль-мансур, амір-муджахід Андалусія

Ісламські новини, Танджунг Енім
Ви знаєте аль-Гаджиб Аль-Мансур?

Це Мухаммед бін Абі Амір, правитель Андалусії. Брав участь у понад 35 ниткабудь щасливий битвах. І з дозволу Аллаха, все це він виграв. Поки його влада не дійшла до районів, які ніколи не контролювали попередні мусульманські правителі.

Серед найвідоміших битв, в яких брав участь аль-Хаджиб Аль-Мансур, були:

Битва при Леоні.

Битва під Барселоною.

Битва при Сантьяго.

Битва Рауто.

За час свого правління Аль-Хаджиб Аль-Мансур побудував місто Аз-Захіра, розширив мечеть Кордова та відремонтував кілька озер. Зафіксований у свій час, аль-Хаджиб Аль-Мансур побудував 213 077 будинків для жителів, 60 300 будинків для діячів, міністрів, письменників та воєначальників та 80 455 магазинів.

Аль-Хаджиб Аль-Мансур також дуже стурбований військовими питаннями. Аль-Хаджиб Аль-Мансур налічує 46 000 кінноти та 100 000 піхоти.

Аль-Хаджиб Аль-Мансур побудував дуже сильний морський флот. Також фабрики боєприпасів та бойового обладнання. Щороку вона виробляє 13 000 щитів, 12 000 луків, 20 000 луків і 3000 наметів.

Аль-Хаджиб Аль-Мансур написав Коран правою рукою. Куди б він не йшов, він завжди носив його з собою, читав кожен раз, коли мав.

Серед звичок аль-Хаджиба Аль-Мансура є те, що він завжди збирає пил ниткабудь щасливий, який прилипає до його кошиків, а потім тримає їх у коробці. Аль-Гаджиб Аль-Мансур наказав своїй сім'ї закопати пил разом з ним.

На його надгробку написано:

آثاره تنبيك عن أخباره

حتى كأنك بالعيان تراه

تالله لا يأتي الزمان بمثله

أبدًا ولا يحمي الثغور سواه

Його спадщина повідомляє вас

Так, ніби ти бачиш це очима

Аллахом, такий вік, як він, не настане

Назавжди, і ніхто не охороняє кордони більше за нього.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "хаджиб аль-мансур, амір-муджахід Андалусія"

Posting Komentar