закат компанії, як його розрахувати ?

Ісламські новини, Танджунг Енім
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Я дуже вдячний Аллаху і особливо моєму колезі Еміл БМХ, який дуже допомагає там, де я працюю, розподіляючи стипендіальні кошти для дітей, що виховуються від сиріт та бідних людей. Як один із директорів компанії, я хочу запитати, як діє фактичний закон про заккат для компаній і як розрахувати закят компанії. Дякую.*

Деві Евіанті | Джакарта

و عليكم السلام والرحمة الله وبركاته
Слід бути вдячним за те, що обізнаність про закят загалом зросла разом із поширенням знань про природу зобов'язань про закят та його функції як для музаккі (людей, які зобов'язані платити закят), так і для мустахіків (людей або органів, які мають право отримувати закят або інфак / садака).

Однозначно, аргумент щодо зобов'язання заквати активів компанії не міститься в Корані чи аль-Сунні, але, як правило, міститься в заповіді про закят, яка в основному стосується всіх видів активів.

Аллах говорить:
مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً
"Візьміть закят з деяких їх активів". (Сура Аль-Тауба [9]: 103).

Цей аргумент - і, наприклад, - є підставою для багатьох науковців зобов’язувати закят на активи компанії.

Що стосується Ібн Хазма, аль-Сяукані та Сіддік Хасан Хан - наприклад, відкинули цю думку. Для цієї другої групи обов’язкові активи для закяті обмежені тими, що існували на час Пророка, і вони відкидають аналогію, тому на цій основі вони також відкидають зобов’язання про закят активів компанії та інших нових видів активів.

Ця думка, безумовно, неприйнятна. На додаток до слабких аргументів, це також означає закриття величезного потенціалу для розширення прав і можливостей людей. Таким чином, думка Джумхура є найбільш актуальною.

Згадана тут компанія, звичайно, є компанією, яка належить приватним особам, як одиночним, так і групами, що не належать уряду чи неурядові організації, але за своєю суттю мають загальний характер, наприклад, вакуум для бідних. Єдина проблема полягає в тому, що є різниця в думках щодо того, як робити закят.
Другий Міжнародний Улама Мутамар в 1965 р. Визначив, що якщо він відповідає вимогам і навіть один рік закят становить 2,5% чистого прибутку.

Якщо компанія є власністю більш ніж однієї особи (сіркі), то закят є обов'язком кожного власника відповідно до частки прибутку. Це рішення узгоджується з думкою імама Ахмада, згідно з якою закят на інвестиційні активи враховується з його чистого прибутку. (Вахба Аль-Зухайлі, ісламська юриспруденція та її докази, III / 1948)

Існує також думка, яка класифікує тип бізнесу. Спочатку компанії, що займаються сферою послуг, такими як транспорт, консалтинг, зв'язок тощо, тоді їх заккат становить 2,5% прибутку. Тим часом, якщо діловий сектор знаходиться у реальному секторі, тоді заккат становить 2,5% капіталу та прибутку, оскільки це аналогічно торгівлі заккатом.

Побачивши це нове явище, Юсуф аль-Кардхаві уважно вивчив його. Згідно з його спостереженнями, з різних видів активів зекятів, які були остаточно визначені шаріатом, загалом кажучи, їх можна розділити на два.

Спочатку закят розраховується з прибутку, потім це співвідношення становить 5% і 10%, як сільськогосподарська продукція. Якщо це взяти з прибутку та капіталу, рівень складає 2,5%.
Що стосується компаній, як тих, що займаються реальним сектором, так і послугами, доречною є аналогія людей, які здають сільськогосподарську землю фермерам, коли фермери зобов'язані платити закят за сільськогосподарську продукцію 10% після вирахування всіх операційних витрат та боргу.

Подібним чином землевласники також зобов'язані сплачувати закат 10% орендної плати - якщо вони відповідають нішабу - після вирахування первинних потреб та інших пов'язаних з ними зобов'язань, таких як податки (Правознавство закят, 458-482)

Таким чином, згідно з Аль-Кардхаві, якщо це застосовується до компанії, то підприємець зобов'язаний видавати, якщо результати бізнесу в кінці кожного року відповідають нішабу закяті або більше, після вирахування операційних витрат, простроченої заборгованості, податків та амортизаційної вартості активів. Рівень становить 10%, оскільки він береться із чистого доходу. Аллах знає найкраще.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "закат компанії, як його розрахувати ?"

Posting Komentar