Інілах Хікмах Істімева Вудху Себелум Шалат

Ісламські новини, Танджунг Енім
Аль-Хамдулілла, вся похвала належить Аллаху, Господу світів. Салават та привітання йдуть до Расулуллах-Шаллаллаху 'Алайхі Васаллама-, його сім'ї та друзям.

Аллах наказує Своїм слугам, які будуть молитися, щоб вони застосовували їх у найкращому стані, спокійному та красивому. Тому що молитва - це стосунки між слугою та його Рабиком. Моліться, як мунаджат Йому. Тому Аллах наказав тахару (очищення), очистивши тіло, одяг та місця молитви від усього, що шаріат вважав брудним, а саме від нечистого.

Оскільки Аллах також наказує очиститися від невидимих ​​домішок, а саме хадатів, як великих, так і малих. Аллах також повідомляє, що поклоніння буде відхилено, якщо воно не супроводжується усім цим.

З цього випливає важливість справ змивання. Це найважливіша умова дійсності молитви. Як зазначив Сахіхайн, Абу-Хурайра Радхіяллаху Анху, Расулулла Саллаллаху Алайхі Васалам сказав:

لَا يَقْبَلُ اللَّهُ صَلَاةَ أَحَدِكُمْ إِذَا أَحْدَثَ حَتَّى يَتَوَضَّأَ

"Не буде прийнято молитися комусь доброчесному, щоб той зробив омивання". (Мутаафак алей)
У вищезазначеному хадисі повідомляється, що молитви людей, які мають традиції, не прийматимуться, щоб вони очистились від двох хадатів, великого та малого хадатів. Тоді як хадати - з цими двома видами - анулюють молитву і молитву, якщо відбувається молитва, анулюють, хтось виконує молитву.

Сенс неприйняття тут полягає у визнанні недійсності молитви та не порушує обов’язку молитися за слугу віруючого. Тому, коли він відчуває хадат, до або під час виконання молитви, він повинен зробити обмивання, щоб його молитва була дійсною і прийнятою.

Мудрість омивання
Суть молитви полягає в тому, що людина уявляє себе в присутності Аллаха Таала. Щоб його душа була готова до цього і спорожнила його розум від суєти світу. Обов'язок зробити обмивання перед встановленням богослужіння обумовлений тим, що це засіб нейтралізації розуму, зануреного в працю, щоб він був готовий просити молитви.

Коли розум людини занурений у торгівлю, роботу та подібні заняття, тоді раптом попрошене негайно поклонитися відчує важке його виконання. Отже, в цьому полягає мудрість обмивання, яка може допомогти людині залишити початкову думку, а потім дати їй достатньо часу, щоб почати спрямовувати розум зосередитися на інших видах діяльності.

Отже, омивання - це засіб для підготовки душі та розуму людини, щоб вона могла повністю зосередитись у своїх молитвах.
Інша мудрість - обмивання - це очищення від незначних хадатів, миття кількох частин тіла, які зазвичай не вкриті одягом, тому вони легко забруднюються. Тому коли хтось стикається з Аллахом, він виглядає чистим і красивим. Це як той, хто збирається зустріти особливу і почесну людину, тому він намагається виглядати гідно, очищаючись і одягаючи гарний одяг.

Деякі вчені кажуть, що процес очищення чотирьох кінцівок пробуджує душу так, що вона не лінується. Де лінь - це частина забруднення душі, тоді обмивання, яке передбачене в ісламі крім очищення фізичного бруду, воно також очищає домішки душі. І є ще багато мудростей, згаданих вченими, яких тут не можна згадати повністю. Бог знає Таала Алам.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Інілах Хікмах Істімева Вудху Себелум Шалат"

Posting Komentar