мораль - це дзеркало віри

Шляхетний характер - це відображення своєї віри. расуллах алайхі васалам був посланий Аллахом для вдосконалення людської моралі.

расуллах алайхі васалам сказав:

أَكْمَلُ المُؤمِنِينَ إِيمَاناً أَحسَنُهُم خُلُقاً

"Найдосконаліша людина віри - найблагородніша з моралі". (Розповів Ат Табрані в муджамському попелі шагірі № 605)

Шляхетний характер - це відображення своєї віри. Низький рівень моралі - це сильний показник його віри. Чим вище мораль людини, тим вища віра і навпаки. Тому Пророк часто пов'язував чиюсь віру з мораллю.

Навіть більше того він узгоджував моральне становище з вірою. Розглянемо наступний хадис:

لاَ إِيمَانَ لِمَنْ لاَ أَمَانَةَ لَهُ ، وَلاَ دِينَ لِمَنْ لاَ عَهْدَ لَهُ

"Немає віри для тих, хто не має мандату, і немає віросповідання для тих, хто не дотримується своїх обіцянок".

Місія пророка Мухаммеда
Для цієї місії пророк Мухаммед був посланий до людства, що полягає в удосконаленні моралі. У своєму слові Пророк заявив про мету своєї місії:

إِنَّمَا بُعِثْتُ لأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الأَخْلاَقِ

"Дійсно, мене відправили досконалої благородної моралі" (історія хадисів. Ахмад)

Дійсно, історична реальність виявляє, що час від часу багато людських істот чинили моральні порушення, не виняток за часів Пророка. Життя невігластва, яке панувало в той час, породило моральну розбещеність і мораль у всіх аспектах життя, а найгіршим був аспект акіди.

Протягом 23 років пророк Мухаммед бачив вдосконалення акіди та людської моралі до тих пір, поки вона не отримала назву кайру-умми.

Навіть у наші дні, хоча іслам поширився на всі куточки світу і тривалий час акід ісламу проживав у серцях мусульман, виявляється, що проблема морального занепаду все ще поширена.

Насправді останнім часом явище стало більш серйозним, що воно спустошило суглоби життя людей. Політична, економічна, правова, фінансова, моральна, моральна та інші кризи, які останнім часом страждають на людей, є не що інше, як моральна криза, що відбувається.

Коли цей народ поверне аромат його імені, висоту його гідності та благородства? Звичайно, відповідь - якщо ми хочемо відродити благородні моральні цінності у своєму житті.
Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "мораль - це дзеркало віри"

Posting Komentar