опустити очі, протиотруту до непокори

Зберігання очей низьким - це основа і засоби захисту геніталій. Так що у своєму слові Ан-Нур: 30 Аллах Таала вперше згадав про заповідь тримати погляд, а не команду зберігати геніталії.

قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ

"Скажіть чоловікам, які вірять:" Нехай стримують погляд і зберігають геніталії. Це для них святіше. Істинно Аллах всезнає, що вони роблять. "(Сурат ан-Нур: 30).

Якщо хтось виплюнув очі, то він виплюнув свою похоть. Так що око може бути непокірним, бо воно бачить, і це перелюб очей.

Расулулла Соу одного разу сказав: «Око - це блуд, серце - це також блуд. Перелюб очей - це бачити (що заборонено), перелюб серця - уявити (заборонені спрацьовування похоті). У той час як геніталії все це виправдовують або заперечують (історія хадисів. Аль-Бухарі: 6243)

Переваги підтримання виду
Ibnul Qoyyim Існує так багато переваг, які можна отримати від цього бадхадхар-башара, включаючи:

По-перше, виконайте команди Аллаха Та'али, які є ядром мого щастя в цьому житті і на наступному.

По-друге, для запобігання надходженню отруйних стріл.

По-третє, зробіть серце близьким до Аллаха Таала. Тому що поблажливість у поглядах зламає серце та віддаляє серце від Аллаха Таала.

По-четверте, налагоджує і втішує серце. Навпаки, поблажливість у поглядах слабшає і викликає смуток у серці.

По-п'яте, народження світла в серці. І навпаки, поблажливість у зорі може призвести до того, що серце стане темно-чорним.

По-шосте, народжувати правильну примху, яка може розрізняти правильне та марнославство.

По-сьоме, зробити серце міцним і сміливим.

По-восьме, запобігання вступу сатани в серце, тому що сатана входить і проникає в душу разом з поглядом.

По-дев'яте, надання серцю можливостей подумати про різні його переваги. І навпаки, поблажливість у погляді може призвести до того, що забути про нього і стати перешкодою для його досягнення.

По-десяте, між серцем і очима є вхід, який з'єднує два. Якщо один добрий, інший самець теж буде хороший; а якщо один поганий, то інший також пошкоджений. Якщо серце розбите, зір також пошкоджений. Так само, якщо зір пошкоджений, його серце також пошкоджене. (Ібн Qoyim аль-Jauziyah, ad-Dau Wad Dawa ', cet. I, стор. 415)

Нехай Всевишній Аллах завжди веде нас на Своєму шляху до кінця життя. Надаючи рішучість нашому серцю, щоб ми могли опустити погляд від протиправних і уберегти нас від різних наклеп, які можуть зашкодити нашій вірі. Амінь Валлаху Таала 'А'лам [] Ібн Джихад

Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "опустити очі, протиотруту до непокори"

Posting Komentar