хадісе, чому це має бути сахіх бухарі та мусульманин ?

 

РАСУЛУЛЛА шалаллаху алейхі васалам засвідчив, що він залишив дві речі, які, якщо обидва вони будуть використані в якості посилання, то люди протягом усього свого життя не загубляться. Дві речі - це "Аль-Коран" і "Хадіс пророка". Якщо Коран не сумнівається у своїй святості, як щодо хадисів?

Велика кількість фальшивих хадисів, що перебувають в обігу, змушує вчених-хадисів їх фільтрувати. Вчені сходяться на думці, що переказані імамом Бухарі та імамом Муслімом хадиси мають високий ступінь достовірності чи істинності.

Це пояснюється тим, що два імами провели дуже суворий перегляд хадисів, що перебувають в обігу. Хадис, переказаний одним із двох імамів, визнаний вченими за правдивість. Більше того, хадис, про який розповідає Бухарі, а також мусульмани, звичайно, має вищий рівень істини. Так що вчені погоджуються, що переказаний двома імамами хадіс справді походить від слів Пророка.

Це Аль-Імам Аль-Бухарі та Аль-Імам Муслім, обидва вчені хадисів, які першими склали книгу хадисів, яка містила лише справжні хадиси відповідно до умов. Метод, використаний при підготовці книги, полягає у виборі оповідачів, які повинні відповідати вимогам автентичних хадисів, а саме постійних до Посланника Аллаха, цитованих з оповідачів, які є набожними, мають сильне запам'ятовування, їх нелегко забути, не дивно (відрізняються від сильніших сахіх-хадісів) і не є гандикап.

Що стосується Аль-Імама Аль-Бухарі, то під час підготовки своєї книги він визначив ще жорсткіші вимоги. Серед них оповідачі (оповідач) повинні бути сучасниками та чути безпосередньо від оповідачів, які у нього взяли хадиси. Переваги книги "Сахіх Аль-Бухарі" полягають у тому, що існує законне прийняття фікху, оповідач є більш надійним і містить кілька мудростей, яких цих елементів немає в мусульманському Сахіху.

Отже, загалом книга Сахіх Аль-Бухарі є більш автентичною, ніж книга мусульман Сахіх. Однак є деякі санади в Сахіх Мусульманин, які є сильнішими, ніж санади в Сахіх Аль-Бухарі. Досить того, що угода умми (улеми) після них буде достовірною для двох книг, і як окрема ознака вони вважатимуть їх найбільш автентичними книгами після Аль-Корану. За винятком групи шиїтів, яка не визнає існування обох.

Однак Сахіх Аль-Бухарі та Сахіх Муслім не містять усіх справжніх хадисів, як зазначив Аль-Імам Аль-Бухарі. Він включив лише кілька тисяч хадисів, побоюючись, що його книга занадто "велика", щоб вона набридла читачеві. Так само Аль-Імам Муслім підкреслював, що складав лише ті хадиси, які були узгоджені його дійсністю.

Є ще багато справжніх хадисів, які не увійшли до цих двох книг. Аль-Імам Аль-Бухарі сказав, що достовірних хадисів, які він залишив, більше, оскільки він запам'ятав 100 000 справжніх хадисів і 200 000 слабких хадисів. Тим часом сама книга Сахіх Аль-Бухарі містить 4000 автентичних хадисів без повторення та 7275 автентичних хадисів з повторенням.

У той час як мусульманська книга Сахіх містить 4000 автентичних хадисів без повторення та 12 000 автентичних хадисів з повторенням. Тоді де ми можемо прослідкувати інші хадиси сахіх, які вийшли з фільтру Аль-Імама Аль-Бухарі та Аль-Імама Мусліма?

Ми можемо простежити це у відомих книгах хадисів, таких як Сахіх Ібн Хузайма, Сахіх Ібн Хіббан, чотирьох книгах Сунан, Мустадрак Аль-Хакім, Сунан Аль-Байхакі, Сунан Ад-Дарукутні та інші. Однак вчені після того, як вони продовжували досліджувати справжність цих книг, особливо Мустадрак Аль-Хакім та Сунан Ат-Тірміді, які, на думку вчених, були менш суворими в оцінці хадисів (легко судити про справжність хадисів). Аллах знає найкраще.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "хадісе, чому це має бути сахіх бухарі та мусульманин ?"

Posting Komentar