Скасувати хадж, щоб допомогти бідним

Ісламські новини, Танджунг Енім
Ібнул Мубарок був ученим-салафом, відомим своїми знаннями, зухудом і джихадом. Одного разу він надіслав листа своєму колезі Фудхайлу бен Іяду, який проводив свій час на богослужіннях у Великій мечеті. Вірш під назвою Ya абідальний гаромаїн зумів розплакати Фудхайла бен Іяду.

Але цього разу ми розповімо вам про епізод хаду Ібнула Мубарока. Колись Ібнул Мубарок пішов у паломництво. Коли він пройшов кілька країн, були книги, які померли. Ібнул Мубарок наказав птахові смітити. Незабаром після цього партія Ібн Мубарока пішла, і Ібнул Мубаро вирішив піти пізніше. Коли Ібн Мубарок пройшов повз сміття, він побачив жінку, яка вийшла з найближчого села, взяла тушку птахів і кинулася до її будинку.

Побачивши це, Ібн Мубарок прийшов до нього і запитав про його стан та причину, через яку він взяв тушу. Жінка відповіла:

«У нас з братом нічого, крім цієї тканини. І жодна наша їжа, крім того, що викинуто у це сміття. З тих пір, як кілька днів тому ми могли їсти туші. Тим часом у нашого батька було майно, але його обдурили, конфіскували та вбили.
Ібнул Мубарак попросив свого помічника вивантажити багаж і сказав: "Скільки у вас грошей?"

Його помічник відповів: "Тисяча динарів".
Ібнул Мубарок сказав: “Порахуйте (і відкладіть) 20 динарів, достатньо для того, щоб ми поїхали до міста Мару, а решту віддамо цій жінці. Це краще, ніж хадж, який ми робимо сьогодні ". Потім Ібнул Мубарок повернувся до своєї резиденції.

Ми намагаємось розрахувати вартість хаджу, який належить Ібнулу Мубароку. Якщо 1 золотий динар важить 4,5 грама, то 1000 динарів дорівнює 4500 грамам. Якщо 1 грам золота коштує 700 тисяч, він коштує більше 3 мільярдів. Я не знаю, чи те, що Ібнул Мубарок передав жінці, було його особистими положеннями чи положеннями всієї групи, що була з ним.

Однак те, що зробив Ібнул Мубарок, дає нам попередження про пріоритет благодійності. Тому що серед входів сатани до людей підривається пріоритет доброчинності. Ібнул Каїм Аль-Джаузія пояснив, що один із входів Сатани до людей полягає в тому, щоб зайняти його мафдхульськими (менш афдхольськими) вчинками, ніж афдол.

Прикладом є зайнятість ціямуллаїл цілу ніч, але прокидання пізно на світанку. Ми знаємо, що ціямуллаїл - це практика, яка має безліч чеснот, але, незважаючи на те, що є багато сил, рівень її сили не перевищує рівня молитви на світанку, яка є фардху айн. Тим часом ціямуллаїл - це сунна.

Як мусульманин ми повинні знати про ворота сатани. А саме через розуміння пріоритетів благодійності відповідно до наших сьогоднішніх умов. чи не найблагороднішою практикою є благодійність відповідно до існуючих умов. Аллах найкраще знає бішоваб.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Скасувати хадж, щоб допомогти бідним"

Posting Komentar