Аджва датується в духовному посланні пророка Мухаммеда саллаллаху алейхі ва саллам

Ісламські новини, Танджунг ЕнімЯк зазначалося в останньому виданні, на цій землі ростуть різні сорти / типи фініків. Одним з них і найвідомішим є Аджва. Фініки Аджви еліптичні, коли дозрівають. На смак він солодкий і липкий, вміст поживних речовин надзвичайно великий. Це стало улюбленим сувеніром для паломництва.

Фініки Аджви - це улюблений тип фініків дат пророка Мухаммеда шалаллаху алейі васалам. Не дивно, чи ці дати з Медіни також часто називають пророчими датами. Одного разу Саад бен Абі Ваккаш радхіаллаху 'анху почув, як він розкривав властивості цього солодкого фрукта.

"Хто з'їсть сім дат Аджви вранці, отрута та магія не зашкодять йому того дня". (історичний хадис. Бухарі).

Цим пустельним фруктом можна протидіяти не лише фізичним розладам, впливу магії. У це слід вірити, бо інформація від пророка. Всі слова і дії пророка були божественним керівництвом. На думку практиків рук'я-сар'ї, справді існує ряд сільськогосподарських продуктів, які джинам не подобаються. Один з них - Дати Аджви.

Вміст Дати Аджви в основному такий же, як і у інших сортів фініків. Але за цією великою назвою плоду, яку також зазвичай називають Датою пророка, є окрема історія. Ім'я Аджва - подарунок пророка Саллаллааху алейхі васалам. Дерево росте у вражаючому саду. Вражає, бо він - сад обдарувань друга.

Саме Салман аль-Фарісі радхіаллаху 'анху, громадянин Персії, колишній волхв є ініціатором і творцем окопів у війні з Хандаком. Одного разу цей технократ на полі бою подарував свій фініковий сад заради ісламської боротьби. На знак нагадування про те, що мусульмани беруть свого ібру, Пророк Саллаллааху алейхі Вассалам назвав плоди саду іменем сина Салмана Аджви. Він любить їсти ці фініки. Окрім своєї повсякденної діяльності, він використовував його як меню іфтар (переривання посту).

"Якщо хтось із вас перервається, то їжте фініки. Тому що він містить благословення. Якщо ви не отримуєте фініків, тоді пийте воду, бо це символ чистоти ". (Розповідає Абу Давуд).

Пророк Салалааху алейхі вассалам також запросив своїх людей вчитися з історії. Вона розкрила переваги фініків для вагітних та годуючих жінок.

«Подаруйте фініки своїм вагітним дружинам, адже якщо вагітна жінка їсть фініки, дитина, яка народиться, буде терплячою, ввічливою та розумною дитиною. Насправді їжею Маріам, коли вона народила Ісу, були фініки. Якщо Аллах дав плід, який був кращий за фінік, то Аллах дав би цей плід Мар'ям ". (історичний хадис. Бухарі).

Фініки також корисні для полегшення трудового процесу. Коли Маріам народила Ісу алейхісалама сама без допомоги акушерки, Аллах субханаху ва теала наказав їй через Джибріла алейхісалама завантажити на неї плоди фініків, струшуючи основу дерева, на яке вона спиралася, щоб їсти.

"Отож вона (Мар'ям) завагітніла, а потім прив'язала себе до своєї утроби в далеке місце. Тоді біль народить змусити його (спертися) на основу фінікової пальми. Він (Мар'ям) сказав: `` О, як добре я помер до цього, і я став людиною, про яку не піклуються і не забувають ''. Тому він (Джибріл) закричав йому зі смиренного місця: `` Не сумуй, справді твій Господь створив дитину. річка під вами. І струсіть основу фінікової пальми до себе, безсумнівно (дерево) впаде на вас стиглими фініками ". (Мар’ям: 22-25).

Користь фініків для вагітних і годуючих жінок може бути проаналізована в науці. Серед вмісту фініків є залізо і кальцій. Обидва мінерали необхідні для формування кісток та кісткового мозку плода, а також для збільшення вироблення якісного грудного молока, яке є першим і головним ідеальним харчуванням для немовлят. Фініки також корисні для розвитку мозку. Для мам фініки - це джерело енергії, яке може допомогти уникнути слабкості. Він також задовольняє харчові потреби організму.

Дати, які є настільки корисними, повинні бути правильно розроблені в сучасну епоху. Нехай Аллах субханаху ва таала завжди направляє фермерів дат Аджви, як і інших сортів фініків, розробляти їх за допомогою природної та стійкої системи землеробства, щоб їхня якість та продуктивність розвивалися та були стійкими, майбутні покоління все ще зможуть насолоджуватися . Сподіваємось, Він також збільшує наш стан, який живе далеко від Джазіри, так що ми можемо подавати дати аджви для наших улюблених дружин, для сімей, аамін. Аллах знає найкраще.

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Аджва датується в духовному посланні пророка Мухаммеда саллаллаху алейхі ва саллам"

Posting Komentar