благочестя, справжній мусульманський спосіб життя

Ісламські новини, Танджунг Енім
"НІ гаджету, ні життя!" Цього виразу достатньо для опису сучасної епохи. Яким гаджетом або гаджетом став крадець часу всіх віків. Молоді та старі покоління проводять багато часу за допомогою соціальних мереж. Залежність від пристроїв дуже велика. Це схоже на те, що життя не буде веселим без пристрасної квоти в Інтернеті. Прожити день без Інтернету - це все одно, що їсти овочі без солі. Несмачно!

Таким чином, спосіб життя більшості мусульман також був затягнутий у потік розвитку цифрової ери. Потік інформації не зупинити, щоб заповнити простори соціальних медіа, такі як Facebook, Instagram, Twitter тощо. Правильна і неправильна інформація бореться за місце, так що багато людей потрапляють в пастку без підстав. Для мусульман, чия віра слабка, їх захоплює гедоністичний, дозвільний західний спосіб життя, який руйнує цінності благочестя.

Згідно з Індонезійський словник, спосіб життя визначається як спосіб самовираження через діяльність, інтереси та думки, особливо ті, що стосуються образу себе. Іншими словами, спосіб життя - це спосіб для людини реалізувати свої фізичні потреби та інстинкти на основі думок, які він вважає правильними. Це справді сумно! У розпал модернізації мусульманський спосіб життя дедалі більше не відрізняється від способу життя немусульман. Стиль мови, як їсти та тип їжі, як одягатися, як витрачати час, зусилля, захоплення вже не відображають справжнього мусульманського способу життя.

Багато мусульман здійснюють свою щоденну діяльність незалежно від манер ісламу. Наприклад: коли вони говорять усно та письмово, багато хто свідомо порушує ісламський мовний адаб. У цей час дуже легко знайти словесні знущання в різних місцях - від домашнього середовища, школи, робочого місця до Інтернет-шалаллаху алейхі васалам. Також відома як культура ганьблення - звичка давати негативні коментарі з метою приниження іншої людини. В даний час це вважається звичним явищем у повсякденному житті, загорнуте в жарти. Замість того, щоб вибачитися, у тому, що сталося, жертву знущань, яку почували пораненою, навіть звинувачували і вважали нездійсненною (захопленою почуттями). Насправді цю звичку ненавидить іслам. Навіть іслам наказує нам завжди тримати рот, щоб не нашкодити іншим. Коли мусульманин говорить, він повинен вдихати благочестя у своїй промові. Як сказав пророк, побачив, а саме: "Хто вірить в Аллаха і в Останній день, нехай говорить добре або мовчить!" (історичний хадис Бухарі)

Так само, коли вони їдять. Коли їжа доступна перед вами, перше, що ви робите, це взяти свій мобільний телефон, сфотографувати, опублікувати свій статус. Якщо потрібно, навіть запрошуйте себе якомога частіше на кулінарні екскурсії, шукаючи місця для їжі, які можна встановити, щоб їхній вірусний статус був у порядку, а якщо вам пощастить, ви придбаєте рупію. Проводячи бенкет на весіллі, здається, що ви почуваєтесь більш благородно, коли ви стоїте на місці або їсте, стоячи. Правила прийому халяль-тоїбу більше не розглядаються. Тоді як іслам вчить їсти сидячи, починаючи з бісмілли, їдять помірковано і закінчуючи альхамдуліллою.

Є також ті, хто стикається з труднощами чи викликом переїсти. Хоча Расул шалаллаху алейхі васалам. нагадував "Немає посудини, наповненої людиною гірше його шлунка, йому досить з'їсти кілька глотків, щоб випрямити хребет (надати сили), тому, якщо він цього не хоче, тоді він може наповнити шлунок третиною їжі, третиною напою і третиною напою дихати ". (історичний хадис. Ахад, Ібн Маджа)

Навіть те, як проводить час мусульманське покоління, погіршило недбалий спосіб життя. Вони здатні затриматися на гаджеті надовго, але неохоче читають "Коран". Вони звикли переглядати корейські драматичні фільми, індійські, мильні опери, що плюють на їхні геніталії та містять цінності, що суперечать ісламу. Однак мріючи народити покоління запам’ятовувачів Аль-Корану. Яке багаття далеко від смаження!

Ще гірше, коли потік порнографії поширився у реальному та віртуальному світі, як зараз. Існує велика кількість спотворень інстинкту любові. Вірус вільної статі, ЛГБТ підірвав принципи благочестя мусульман. Це дуже сумно! Як і явище айсберга, випадки сексуальних злочинів, гомосексуальної поведінки (ліват) навіть стали способом життя мусульманського покоління у великих містах та віддалених селах - від молодих до старих. Астагфірулла! хоча це явно вчинок, який був проклятий Аллахом субханаху ва таала та Його Посланником.

Навіть з тим, як сьогодні у мусульманина є щось, починаючи від матеріалів, товарів і закінчуючи роботою, все більше людей ігнорують вказівки халяль-хараму в ісламі. Багато мусульман наголошують на розкішному способі життя, хоча їм доводиться впадати у важкі лихварські гріхи. Наприклад, житлові позики, кредитні транспортні засоби, товари повсякденного користування, кредит за рахунок банку Рібаві. Наскільки існує термін: «Сьогодні, якщо ти не винен мені боргу, це залежить від kу кого не буде хати і всього! ». Отже, сьогодні дуже важко знайти мусульманина, який не потрапив би в пастку рібаві. Навіть наша країна, яка є переважно мусульманською, звикла будувати свою країну, ділячи свій борг рібаві світовим акулам. Астагфірулла!

Дійсно, мусульманський спосіб життя сьогодні далеко не є справжнім мусульманським способом життя, як ілюстрували попередні благочестиві люди. Однією з причин є епідемія хвороби Вана, яку пропонує нинішня світська система. Ван - хвороба мирської любові та страху смерті. Як сказав Пророк Сау: "Настав час для вас битися, як група хижаків, що б'ються за свою їжу". Тож хтось запитав: "Це тому, що нас мало?" “Навіть вас багато, але ви схожі на плаваючу піну. І Аллах зняв тремтіння з грудей твого ворога проти тебе. І Аллах посадив у ваші серця хворобу Аль-Ван ". Хтось запитав: "О Посланник Аллаха, що таке Аль-Ван?" Пророк, Саллаллаху мир і благословення, сказав: "Любіть світ і бійтеся смерті". (Розповідає Абу Давуд 3745)

Отже, для нас стає домашньою роботою повернутися до справжнього мусульманського способу життя, заснованого на благочесті. Наприклад, нам час повернутися до здорового способу життя Пророка, вживаючи їжу халяль та тійіб. Все робиться не через дотримання способу життя, а виключно через відповідальність або прояв нашої відданості Аллаху субханаху ва таала. Вранці, споживаючи мед і фініки, скажімо, "О Аллах, я маю намір з'їсти цю їжу через Тебе, тож благослови цю їжу, щоб вона була здоровою для мого тіла. Аамін ”. Якщо це буде зроблено, окрім здорового тіла, якщо Бог дасть, це також дасть свої плоди.

Подібним чином, коли ми робимо свій спосіб життя віддзеркаленням нашої відданості Аллаху субханаху ва таала, тоді наша звичка одягатися, те, як ми виконуємо свій розпорядок дня, те, що ми чуємо, що ми спостерігаємо, що ми говоримо, все це буде заслуговувати перед Ним. Звичайно, це буде доброю справою як забезпечення Його небес. Сподіваємось, ми зможемо прикрасити себе ісламським способом життя. Інша Аллах!

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "благочестя, справжній мусульманський спосіб життя"

Posting Komentar